Ekstra inntekt – jobbe hjemmefra

Lurer du på hvordan du kan få en ekstra inntekt og samtidig jobbe hjemmefra?

Her gir jeg noen tips til hvordan du kan tjene ekstra penger. Dette er ment som forslag til ekstra inntektskilder, så ikke si opp den faste jobben din enda!

For mange er det en drøm å kunne jobbe hjemmefra. Det gir mindre stress, og mer tid med familien. I tillegg kan du styre tiden selv, og bestemme dine egne arbeidsoppgaver.

Det er mye fokus på å spare penger. Når du har en gitt inntekt, er det begrenset hvor mye du har mulighet for å spare. Får du derimot en ekstra inntekt, er sparepotensialet større. Mitt råd er derfor ikke kun å fokusere på å spare, men undersøk også muligheten for å øke inntekten.

Det er et uttrykk som heter at «for å tjene penger, så må du bruke penger». Det er nok mye sannhet i at det er lettere å tjene penger når man allerede har penger. Men det finnes mange muligheter selv om du ikke har mye penger å investere.

Her er 20 idéer til hvordan du kan oppnå ekstra inntekter med ingen eller lite kapital.

Jeg håper du finner noe som passer for deg 🙂

Affiliate marketing

Dette er en form for reklame, som gir deg passiv inntekt over tid.

Du kan søke om å bli medlem hos ulike affiliate nettverk, slik som Partner-ads eller Adservice.

Du mottar da en lenke, som du legger ut på nettsiden din. Du kan selv velge hva du ønsker å reklamere for.

Det koster ingenting å registrere seg, så du kan gjerne tilmelde deg flere affiliate nettverk.

YouTube- kanal

Du kan starte en egen kanal på YouTube, og tjene penger på dette gjennom reklame. Det som er utfordrende på YouTube, er at konkurransen er svært stor. Du bør derfor finne din egen nisje, noe som skiller deg ut fra mengden.

For å bygge opp et publikum med faste følgere, bør du legge ut nye videoer regelmessig. Svar også på eventuelle kommentarer du får, for å skape en relasjon med følgerne dine.

Du behøver ikke å investere i dyrt utstyr for å legge ut videoer på YouTube. De fleste smarttelefoner er mer enn gode nok for å lage YouTube- videoer.

Blogg

Du kan starte en blogg om noe du er interessert i, og tjene penger gjennom reklame og salg av produkter og tjenester. Er du interessert i sminke, økonomi, hunder eller strikking? Skriv om det!

Du trenger ikke mye penger for å starte en blogg. Det finnes mange sider som tilbyr gratis nettsted for blogger, eller så kan du legge litt penger i det og registrere ditt eget domene.

Jeg kan anbefale one.com (sponset link), som jeg bruker selv. Her får du god og rask kundeservice, enkel installasjon av WordPress (som anbefales når du skal skrive blogg), konkurransedyktige priser og enkelt brukergrensesnitt.

Starte nettbutikk

Før du starter nettbutikk, bør du ha en tydelig og god idé. Det er lurt å starte med et lite antall produkter eller tjenester, og heller utvide sortimentet senere.

Hva skal butikken din hete? På norid.no kan du søke opp ulike domener, og se om de er ledige. Når du har bestemt deg for hva nettbutikken skal hete, bør du registrere domenet så snart som mulig.

Tenk gjennom hva slags løsninger du vil ha for betaling, frakt og logistikk.

Hvor mye penger vil du bruke på nettbutikken? Sett opp et realistisk budsjett.

Småjobber

Småjobber kan sikre deg en ekstra inntekt, og i flere tilfeller er det også skattefritak for denne inntekten. Se Skatteetatens sider for oppdaterte regler.

Eksempler på småjobber kan være å male hus/bod/garasje, skru sammen møbler, hagearbeid, passe kjæledyr når eieren drar på ferie, flyttehjelp, transport, rengjøring, skifte dekk på bil eller lage mat.

På nettsiden MinSmåjobb legges det jevnlig ut nye småoppdrag. Du kan også finne jobber eller annonsere at du er ledig for oppdrag på Facebook. Kanskje kjenner du noen som trenger hjelp med noen småoppdrag? Bruk nettverket ditt.

Crowdfunding

Hva er crowdfunding? Crowdfunding kalles også folkefinansiering. Dette er en måte å hente inn penger på fra enkeltpersoner for å finansiere et prosjekt.

Det finnes ulike typer crowdfunding. Det jeg vil konsentrere meg om her er lånebasert crowdfunding, som betyr at man investerer i lån til bedrifter. Dette kalles også crowdlending.

Hvordan kan du tjene penger på crowdfunding? Dersom du investerer i et lån til en bedrift, vil det si at du låner ut penger. Du får dermed renter på pengene du låner ut, og dette blir din fortjeneste. Hvor høy renten er, avhenger av risikoen knyttet til lånet.

De fleste bedrifter som søker om lån ved hjelp av crowdfunding i Norge, søker om lån til å ferdigstille eiendomsprosjekter.

De største plattformene for folkefinansiering i Norge er; Kameo, Monio og FundingPartner.

Leie ut bolig

Har du en bolig eller et rom i en bolig du kan leie ut? Eller kanskje en campingvogn eller hytte? Nå er det særlig stor etterspørsel etter Norgesferie.

Skal du på ferie, har du mulighet for å leie ut boligen din når du selv ikke bruker den. Du kan annonsere på for eksempel AirBnB, Finn.no, Novasol eller Facebook.

Leie ut verktøy/utstyr

Har du noe litt dyrere, større utstyr som du kan leie ut? For eksempel kapp-/gjærsag eller en møbelrenser? Her kan du tjene noen hundrelapper ekstra på å leie ut. Du kan annonsere på for eksempel Finn.no, Facebook eller hygglo.no.

Leie ut bil

Gjennom Greenpool eller Getaround (tidligere nabobil) kan du leie ut bilen din for kortere eller lengre perioder.

Sjekk hvilke betingelser som gjelder hos det enkelte selskap.

Selg ting du allerede har

Er det på tide å rydde opp i bod eller kjeller? Kanskje du har noe du ikke bruker lenger, som du kan selge?

Du kan legge ut tingene dine på for eksempel Finn.no, Facebook eller Tise.

Svare på betalte undersøkelser

Du kan tjene noen kroner på betalte spørreundersøkelser på nettet. Det er ikke store beløp du tjener, og i mange tilfeller er belønningen gavekort eller lignende.

Dersom du vil tjene noen slanter kan du registrere deg på sider som meningstorget.no, MonoSurveys, YouGov og Norstat panelet.

Frilanser

Er du god til å ta bilder, skrive, kode, synge eller danse? Hva med å ta på deg oppdrag som frilanser? Når du er frilanser mottar du betaling for enkeltstående oppdrag, du er altså ikke ansatt hos noen andre.

Du kan blant annet registrere deg på frilansbasen.no, Upwork eller Fiverr.com.

Flipping

Er du en handyman eller -woman? En god mulighet for å tjene litt ekstra penger, er å kjøpe ting billig, fikse/pusse det opp og deretter selge til en høyere pris. Noen driver flipping av boliger, men du kan også flippe for eksempel møbler.

Følg med på Finn.no eller Facebook, kanskje du gjør et kupp?

Investere i aksjer og fond

Dersom du skal investere i aksjer og fond trenger du penger først. Du trenger derimot ikke store summer, men avkastningen blir heller ikke så stor med små beløp. Dette er en mer langsiktig plan for å tjene penger, og en form for passiv inntekt.

Investering i fond har en mye lavere risiko enn aksjer, og over tid har dette historisk sett gitt bedre avkastning enn å ha pengene på sparekonto i banken. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Dersom du skal kjøpe enkeltaksjer, bør du sette deg grundig inn i selskapet/bransjen du vurderer å kjøpe aksjer i. Ikke kjøp for mer enn du tåler å tape.

Selv bruker jeg Nordnet for å handle aksjer og fond.

Lag og selg nettkurs

Kan du noe som andre er interessert i å lære? Mest sannsynlig!

Kan du lære andre om Excel, strikking, hundeoppdragelse eller hvordan man skriver en e-bok og gir den ut?

Hva kunne du tenke deg å lære mer om? Hva søker andre etter på Google? Du må tilby en tjeneste som andre er villige til å betale for.

Lag et nettkurs som du legger ut for salg. Legg gjerne ut smakebiter på kurset på Instagram eller YouTube. Gjør deg sett digitalt (der har du også et forslag til hva du kan lage kurs om).

Selge bilder og videoer

Det er mange som er villige til å betale for bilder og videoer. På nettstedet Shutterstock, er det lastet ned mer enn 1 milliard bilder, videoer og musikkspor. Det legges til 200 000 bilder – hver eneste dag. Konkurransen er altså stor, men du når ut til svært mange potensielle kjøpere.

Både Shutterstock og iStock er gode alternativer om du ønsker å selge bilder og videoer.

Skrive e-bok

Er du glad i å skrive? Alle som ønsker det, kan skrive e-bøker og gi de ut. Du trenger ikke å gå gjennom et forlag. Dette kalles selvpublisering, og har blitt mer og mer populært de siste årene.

Dersom du skriver en e-bok, kan du legge den ut for salg på for eksempel ebok.no eller Amazon.com.

Privatundervisning

Kan du spille et instrument? Kan du snakke et annet språk? Er du god på programmering?

Da kan du tilby privatundervisning, enten hjemme hos deg selv eller et annet egnet sted.

Gaming

Det er mulig å tjene penger på gaming.

Du kan livestreame at du gamer, og tjene penger om du får andre til å se på. Plattformer som kan benyttes til dette er Twitch og YouTube.

Du kan starte en egen gaming- kanal på YouTube, jobbe som spillanmelder eller delta i turneringer.

Du kan også lage egne spill på Roblox, og selge de der.

Dropshipping

Hva er dropshipping? Det betyr at du ikke har et eget varelager, men at varene du selger håndteres av en tredjepart. Du sørger selv for markedsføring og salg av varer i nettbutikken din. Når kundene legger inn bestillinger, sendes bestillingene videre til en annen forhandler eller grossist, som sender varene direkte til kundene.

Før du kan starte med dropshipping, må du gjøre en avtale med en dropshipping i leverandør. Du kan for eksempel benytte Oberlo eller Alidropship.

Foto: Shutterstock/Dmitry Lobanov

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *