Kjøpe mindre klær

Jeg pleier å kjøpe klær med god kvalitet. Da kjøper jeg heller færre plagg, også bruker jeg klærne til de er hullete og utslitt. Dette har selvfølgelig noe med økonomi å gjøre, men det er også et miljøhensyn her. Jeg vil ikke kjøpe mange plagg som bare blir liggende i klesskapet. Generelt bør vi vel bli bedre til å kjøpe mindre klær.

Her er noen tips til hvordan du kan spare miljøet ved å bruke klærne oftere og lenger.

Det er ikke så ofte jeg kjøper klær til meg selv. Stort sett er det barna jeg handler klær til.

Jeg pleier å ønske meg gavekort til jul og bursdag, slik at jeg kan bruke dette på kleskjøp til meg selv. Veldig praktisk egentlig. I tillegg har jeg bursdag på sommeren. Dermed går gavekort til jul til vinterklær, og gavekort til bursdagen går til sommerklær.

Nylig hadde jeg en opprydding i gangen og i klesskapene for å rydde bort vinterklær. Barna hadde vinterklær som hadde blitt for smått, og det har jeg sendt videre til venner med yngre barn.

Vi har en ganske så fin ordning i vennegjengen min. Vi har barn i litt ulik alder, så vi sender klærne på rundgang. Denne sesongen mottok jeg blant annet en utebukse som var brukt av fire barn tidligere. Jeg satte på nye fotstrikker, og vipps var buksen klar for å slites av enda et barn.

I mitt klesskap lå det en hullete ullbukse. Du vet en slik tynn bukse du har under andre bukser, som alltid rakner i skrittet? Ja, akkurat en slik er det.

Denne buksen har nå raknet så mye at ikke bare er trusa synlig, men også en god del av de vinterbleke lårene mine.

Men den kan da brukes en sesong til? Den brukes jo bare under andre bukser, og den holder meg fortsatt god og varm. Ja, jeg bruker den én vinter til. Kan heller kaste den neste vår.

Når jeg tenker meg om, var vel den buksa like hullete i fjor..

Og nei – dere kan ikke se bilde av ullbuksa mi!

#Gjenbruk#Reduce#Reuse#Recycle

Foto: Redusere forbruket/1Inntekt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *