Gratis aktiviteter med barn

Aktiviteter med barn som ikke koster mye…

Noe av utfordringen med å være alene med barn, er at det stort sett koster penger om man ønsker å finne på noe sammen.

Her kommer derfor noen ideer til hva du kan gjøre sammen med barna dine, som er gratis eller koster lite. Hvilke aktiviteter som passer, avhenger blant annet av barnas alder. Dersom det er noen år mellom barna, så kan det være litt utfordrende å finne noe som passer for både stor og liten.

Geocaching

Én ting begge mine barn synes er gøy, er Geocaching.

Dette er en gratis app som du kan laste ned på telefonen din. Appen viser et kart, og poenget er å finne postene som er markert på kartet.

Dette ligner på orientering, men her bruker du telefonen for å finne frem i stedet for kart og kompass.

Postene, eller cachene, kan være gjemt nesten hvor som helst. Oppe i et tre, hengende på et gjerde eller bak et skilt, bare for å nevne noe. De kan være midt i byen eller ute i skogen.

Noen av postene inneholder også premier. Selve cachen kan være en boks, hvor man kan legge igjen for eksempel leker. Når man finner posten, kan man velge seg en premie. Gode ideer til premier kan være klinkekuler, Lego eller viskelær. Beholderne er ikke veldig store, så velg ting som ikke tar så stor plass. Husk bare at dersom du forsyner deg med en premie, må du også legge igjen en premie!

Let deg frem i kartet, for å finne noen cacher nær deg.

Stolpejakt

Stolpejakt er også en morsom aktivitet, som passer for mange ulike aldersgrupper. Dette er også en gratis app som du kan laste ned på telefonen.

Stolpene er plassert utover i store deler av landet, og har ulik vanskelighetsgrad.

Stolpene er markert med ulike farger; grønn, blå, rød og svart. Grønn er det enkleste, mens de svarte stolpene er de vanskeligste å finne.

Du må registrere en bruker, og registrere alle stolpene du finner. For hver stolpe du registrerer, får du et lodd i trekningen av ulike premier. Du kan lese mer om dette på stolpejakten.no.

Sove ute

Dette er kanskje en klisjé, men å sove ute med barn gir en helt fantastisk opplevelse. Vi har sovet ute i både telt og hengekøye, og det er opplevelser vi husker i lang tid etterpå. Det kan være både på godt og vondt. En natt sov vi ute i hengekøye, og hadde glemt å ta med insektnetting. Ingen av oss fikk sove stort. Da klokken var 6 på morgenen var vi så fulle av insektbitt, at vi endte med å pakke sakene våre og dra hjem. Det var kjedelig der og da, men det ble en historie vi har ledd mye av i ettertid.

Noen ganger har vi dratt ut i skogen, men de fleste gangene har vi sovet rett i nærheten av der vi bor. Det er også praktisk i forhold til toalett.

Kaste steiner i vannet

Dette er en aktivitet som passer best for de minste – og de kan holde på i timesvis!

Det finnes vel ikke noe så fascinerende for små barn som å leke med vann.

Bor du ikke i nærheten av et vann, finner dere kanskje en sølepytt etter at det har regnet? Har du et lite basseng eller en bøtte, kan dette også brukes.

Lekeplasser

Da min eldste var liten, pleide vi ofte å dra rundt på lekeplasser i området. Vi tok med oss matpakke og drikke, og var borte i flere timer.

For de minste er det kjempegøy å få prøve ulike lekeplasser. De aller fleste borettslag har en lekeplass. Her er det bare å slå seg løs.

Foto: Shutterstock/Dedi Grigoroiu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *