Oppskrift på vafler

Her har jeg lyst til å dele en oppskrift på vafler med dere. Vafler er superenkelt å ha med på tur, og så smaker det kjempegodt.

Jeg har vært alenemor i mange år. Som aleneforsørger er man nødt til å tenke kreativt i forhold til hva man kan bruke penger på.

Noe jeg nesten aldri har brukt penger på, er å spise ute.

Da jeg var student var det ikke rom i budsjettet til restaurantbesøk. Deretter gikk jeg rett inn i rollen som aleneforsørger.

Det å ikke spise ute har på mange måter ikke vært et valg, men etter hvert har det blitt en vane. Jeg syns også det er en fin vane å videreføre til barna mine. Det er ikke nødvendig å bruke masse penger på mat ute. Ta med mat og drikke hjemmefra, det fungerer minst like bra!

Opprinnelig fikk jeg denne oppskriften fra min mor, men jeg har justert den litt underveis for å få smaken akkurat slik jeg vil ha den.

Vær så god!

Vafler (ca. 12 plater)

Ingredienser

5 dl hvetemel (erstatt eventuelt med havregryn og grovt mel)

3 dl melk

1 dl smeltet meierismør

1 dl sukker

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

0,5 ts salt

2 egg

Kardemomme (ta så mye du ønsker)

3 ss rømme

0,5 dl sitronbrus (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Smelt smøret, og la det avkjøles før du blander det med mel og melk.

Tilsett sukker, salt og kardemomme.

La røren stå en stund (minimum 20 minutter).

Tilsett resten av ingrediensene, og stek vaflene.

Toppingen på vaflene kan varieres nesten i det uendelige. Noen forslag er smør, sukker, brunost, bær, rømme og syltetøy. Selvplukkede bær eller hjemmelaget syltetøy smaker ekstra godt.

Vaflene kan spises varme eller kalde. Hvis du ønsker å ha med deg varme vafler på tur, kan du pakke de godt inn i folie.

#UtPåTur #Turmat

Vafler
Foto: Shutterstock/Angelika Heine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *