Forsikring for styremedlemmer

Visste du at du kan bli økonomisk ruinert av å sitte i styret i et borettslag eller sameie?

Det visste ikke jeg heller!

Jeg bodde tidligere i et OBOS- borettslag. Dette var et relativt lite borettslag, og her var jeg medlem av styret i flere år.

Jeg er en slik som ofte melder meg når oppgaver skal deles ut, selv om jeg kanskje ikke alltid har tid og overskudd. Jeg har vært på utallige møter i barnehage, skole og borettslag hvor jeg har bestemt meg på forhånd for at nå – denne gangen- skal jeg ikke ta på meg mer.

Når møtet settes i gang, og det blir spurt etter frivillige til å bake kake, stille som foreldrerepresentant eller styremedlem, har armen min en lei tendens til å sprette opp.

Jeg blir liksom litt revet med av stemningen. Du vet, når du kjenner innvendig at du bare gjøre en innsats for fellesskapet. Ikke det, nei…

Vel, vel.

Et styreverv er personlig, og ansvaret er individuelt. Det vil si at dersom noen mener at styret ikke har gjort jobben sin, kan du bli holdt personlig erstatningsansvarlig.

Tenk bare om borettslaget pusser opp badene i alle leilighetene for X antall millioner kroner, og noe går galt. I verste fall risikerer styremedlemmene personlig konkurs.

Det er heller ikke alle tilfeller som dekkes av en ansvarsforsikring for styremedlemmer.

Hvis jeg blir spurt om å stille som styremedlem en annen gang, skal jeg huske å spørre om det er ansvarsforsikring for styremedlemmer. Og den dokumentasjonen skal jeg ha skriftlig.

#IndependentWoman #DoNotMessWithMyFinances

Foto: Shutterstock/Brian A Jackson

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *