Rentefradrag på lån

Rentefradrag på lån er ikke det mest romantiske man kan diskutere.

Jeg hadde i en kort periode en samboer. Jeg anser meg egentlig for å være en lite impulsiv person. Så det å selge hjemmet mitt og flytte sammen med kjæresten, er vel noe av det minst gjennomtenkte jeg har gjort.

Som sagt så gjort. Vi solgte hver vår bolig, og kjøpte et felles hjem. Eller hjem og hjem. Jeg følte meg egentlig aldri hjemme der, og jeg og kjæresten var vel mer ulike enn vi hadde trodd på forhånd. Det er utrolig hvor annerledes det er å faktisk bo sammen, enn å bare være kjærester med hver sin bolig.

Når du bor sammen har du ikke muligheten for å kunne trekke deg litt tilbake, bare være litt for deg selv. Bestemme hva slags farge det skal være på kjøkkenveggen uten å måtte diskutere med en annen person, eller kjøpe den TV- benken akkurat DU har lyst på.

Jeg tror jeg er best på å bo uten kjæreste. Det har ikke noe å gjøre med at jeg liker å ha kontroll, altså…. 🙂

Forholdet tok veldig raskt slutt, og jeg kan ikke si at vi skiltes som venner og alltid vil ha en dyp respekt og kjærlighet for hverandre.

Samboerskapet tok faktisk slutt så fort, at vi kun rakk å ha felles økonomi på 1 – én – skattemelding.

Da vi signerte papirene på boliglånet, var det jeg som ble ført opp som hovedlåntaker. Litt tilfeldig kanskje, eller så var det fordi jeg har høyest inntekt (ikke for å henge ut eksen altså…).

Uansett, ettersom jeg var hovedlåntager, var det jeg som fikk ført opp rentefradraget på min skattemelding. Og det gjaldt hele lånet, ikke bare min halvpart.

Hvor mye rentefradraget utgjør, varierer ut i fra rentenivået og hvor mye du har i gjeld. Jeg og eksen hadde felles boliglån på omtrent 2 millioner kroner. Rentefradraget på dette ble i overkant av 30 000 kroner.

Det betyr ikke at jeg skal betale 30 000 kroner mindre i skatt, men grunnlaget som skatten beregnes ut ifra reduseres med 30 000 kroner.

Dersom rentefradraget skal deles på begge som betaler på lånet, må dette gjøres manuelt i skattemeldingen. Jeg hørte ikke noe fra eksen angående dette, og jeg tok heller ikke selv initiativ til å gjøre noen endringer. Dermed stakk jeg av med hele rentefradraget selv.

Jeg har litt dårlig samvittighet for det, men bare litt..

#GirlfriendRevenge#SorryNotSorry

Foto: microstock3d/Shutterstock

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *